Proiectul de tineret Priveste inainte! Oportunitati de dezvoltare pentru adolescente finantat de MTS

                                                                                                                      Comunicat de presa
Peste 30 de adolescente vulnerabile (16-18 ani), inscrise si participante la un program de educatie non-formala in Bucuresti prin proiectul ”Priveste inainte! Oportunitati de dezvoltare pentru adolescente!”
Bucuresti, 13 noiembrie 2016 – Peste 30 adolescente de 16-18 ani aflate in diferite situatii de vulnerabilitate au participat, in Bucuresti, la un program de educatie non-formala desfasurat sub forma de ateliere tematice interactive, in cadrul proiectului ”Priveste inainte! Oportunitati de dezvoltare pentru adolescente!”
Programul si-a propus imbunatatirea vietii adolescentelor prin oferirea de resurse, dezvoltarea unor abilitati de viata si competente in plan personal, social si profesional care sa contribuie la diminuarea vulnerabilitatilor la care sunt expuse si cresterea sanselor de integrare sociala.

Concret, scopul programului a fost acela de a sustine in mod direct adolescentele sa se cunoasca mai bine, sa isi inteleaga si recunoasca punctele forte, sa isi imbunatateasca stima de sine, sa impartaseasca si sa primeasca informatii despre dificultatile si riscurile perioadei adolescentei pentru fete si sa construiasca mecanisme bune de auto-protectie. Programul si-a propus inclusiv sa contribuie la prevenirea situatiilor de abandon scolar, sustinand fetele sa finalizeze scoala si oferindu-le un set minimal de repere in legatura cu viitoarele alegeri privind cariera.

Activitatile au abordat teme precum identitatea de sine, cunoasterea si gestionarea emotiilor, acceptarea diferentelor si valorizarea diversitatii, drepturi si egalitate de gen, prevenirea comportamentelor de risc, abilitati care fac tranzitia catre viata profesionala etc.

”Am dorit sa le oferim adolescentelor un context de invatare non-formala, cu caracter practic, care sa le ajute sa se cunoasca mai bine, sa le creasca increderea in sine, in propriile capacitati si in faptul ca isi pot influenta viitorul. Activitatile in care le-am implicat au venit in intampinarea unor nevoi concrete de comunicare si invatare, utile din perspectiva participarii la nivel social si comunitar”, spune Livia Aninosanu, formatoare in cadrul acestui proiect.
Proiectul ”Priveste înainte! Oportunitati de dezvoltare pentru adolescente!” , desfasurat in perioada 22 august – 13 noiembrie 2016, a fost implementat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate si a fost finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Concursul National de Proiecte de Tineret 2016.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Livia Aninosanu, Directoare de Programe, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Tel: 0724 255 768         Email: laninosanu@cpe.ro

shares