';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

400 de femei participa la cursuri gratuite de folosire a calculatorului, prin proiectul „Digital Center”

400 de femei participa la cursuri gratuite de folosire a calculatorului, prin proiectul „Digital Center”

Bucuresti, 15 februarie 2018

Cartierul Ferentari din Bucuresti e locul unde s-a deschis primul Digital Center din Romania, unde 400 de femei aflate in situatii vulnerabile, fara venituri si cu un nivel scazut de educatie au sansa alfabetizarii digitale, cu ajutorul unor cursuri gratuite de utilizare a calculatorului. In plus, ele beneficiaza si de cursuri de dezvoltare personala si profesionala, pentru a-si gasi si pastra mai usor un loc de munca.

Cursurile sunt oferite de „Women’s Digital Centers”, proiect al organizatiilor Centrul Parteneriat pentru Egalitate si Fundatia Orange.

Actualizare!

Incepand din septembrie 2018, avem o noua locatie pentru Centrul Digital pentru Femei! Acesta se gaseste pe Calea Serban Voda 213-217, sector 4, Bucuresti

Femeile inscrise la cursurile de initiere in utilizarea calculatorului vor invata sa foloseasca pachetul Microsoft Office, imprimanta, internetul, serviciile de e-mail, dar si aplicatii online precum Skype sau WhatsApp. Cursurile de educatie digitala vor dura doua ore pe zi, timp de 3 – 4 zile, pentru grupuri de cate 10 beneficiare, care vor lucra pe echipamente individuale.
Pentru a incuraja egalitatea de sanse a femeilor aflate in grupuri defavorizate, cursantele participa la sesiuni de consiliere individuala si de grup, sunt sprijinite îi realizarea unui CV si in pregatirea interviurilor de angajare.
In plus, vor fi desfasurate 400 de ore de consiliere individuala si 160 de ore de consiliere de grup, pentru dezvoltarea abilitatilor specifice.

Proiectul se va desfasura timp de un an si este rezultatul unui parteneriat intre trei organizatii non-guvernamentale.

Dotarea tehnica a centrului din Ferentari, precum si a centrului nou din Calea Serban Voda 213-217, sector 4, Bucuresti, s-a facut direct de catre Fundatia Grupului Orange si consta in:

  • laptop-uri
  • tablete
  • imprimante
  • videoproiectoare

Cursurile sunt organizate de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, cu ajutorul finantarii de 40.000 euro, acordata de Fundatia Orange Romania.

Ce spun initiatorii proiectului Centrul Digital pentru Femei

Activitatile propuse raspund unor nevoi specifice persoanelor din grupuri vulnerabile, cum ar fi adaptarea la cerintele pietei muncii sau obtinerea independentei economice. Ele dobandesc abilitati de comunicare prin internet cu membrii familiei plecati la munca in strainatate si vor putea accesa pe viitor informatii utile – medicale, sociale, culturale sau educationale”, a declarat Irina Sorescu, Presedinta Executiva a Centrului Parteneriat pentru Egalitate.

Prezenta la inaugurarea centrului din Ferentari, Brigitte Audy, Director Executiv al Orange Foundation a spus: „Ne bucuram ca avem acum si in Romania un Digital Center. La nivel mondial, exista 200 de Womens Digital Centers in 18 tari si peste 11.000 de femei pot beneficia de educatie digitala.

Femeile din Ferentari vor fi mult mai pregatite la sfarsitul acestui an de proiect sa-si gaseasca un loc de munca. Educatia digitala este o prioritate pentru Fundatia Orange Romania si vedem aceasta educatie ca o modalitate de a reduce diferentele dintre rural si urban sau pentru a ajuta persoanele dezavantajate sa-si imbunatateasca nivelul de trai, ori accesul la informatie.”, sustine Dana Deac, Presedinta a Fundatiei Orange.

Ce spun beneficiarele cursurilor de alfabetizare digitala

Eu nu am facut scoala deloc, am invatat singura sa scriu, sa citesc, sa socotesc. Acum vreau sa invat si sa lucrez pe calculator, sa folosesc o imprimanta, sa nu mai depind de nimeni cand am nevoie sa caut o informatie. Mi-ar placea sa pot sa scriu singura o cerere, sa-mi fac un CV, sa-mi ajut colegele de munca atunci cand au nevoie. M-ar face sa fiu mandra de mine.”, explica Adriana Linca, prima beneficiara a cursurilor de alfabetizare digitala.

Despre initiatorii proiectului Centrul digital pentru femei

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2002, care promoveaza egalitatea de sanse pentru femei si barbati in Romania. Credem in libertatea persoanelor de a alege pentru sine, dincolo de etichete si de prejudecati. Ne alaturam fetelor si femeilor in construirea unei societati care le respecta drepturile, le ofera oportunitati de dezvoltare, le recunoaste capacitatile si contributiile, le sustine in domenii precum munca, educatia, cultura, sanatatea. Aflati mai multe despre Fundatia CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate!

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei 5 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 3,5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura, in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale. Pentru detalii, vizitati www.fundatiaorange.ro.

Comments
Share
Silvia Burcea

Leave a reply