Recunoastem inegalitatile care afecteaza in mod diferit si complex viata fiecarei femei. Prin ceea ce facem contribuim la cresterea nivelului de educatie, la integrarea pe piata muncii si stimularea antreprenoriatului, prevenirea si combaterea traficului de femei si a violentei impotriva femeilor, adoptarea si aplicarea unei legislatii echitabile.

MISIUNE:

Din 2002, promovam egalitatea de sanse pentru femei si barbati in Romania. Credem in libertatea persoanelor de a alege pentru sine, dincolo de etichete si de prejudecati. Ne alaturam fetelor si femeilor in construirea unei societati care le respecta drepturile, le ofera oportunitati de dezvoltare, le recunoaste capacitatile si contributiile, le sustine in domenii precum munca, educatia, cultura, sanatatea.

VALORILE noastre sunt:

Toleranta
Grija, respect, protectie pentru beneficiari
Solidaritate
Munca in echipa
Profesionalism
Determinare
Asumare

Domenii de interventie

Drepturile femeilor pe piata muncii
Cercetare si educatie in domeniile gen, diversitate si drepturile omului
 • + -

  Drepturile femeilor pe piata muncii

  Derulam activitati de cercetare calitativa in domeniul discriminarii pe piata muncii. Organizam activitati de formare pentru angajatori, patronate si sindicate, angajati, inspectori de munca, institutii publice cu responsabilitati in domeniul muncii, pe teme precum recrutarea, discriminarea la promovare si salarizare, drepturi corelate pietei muncii, cadrul legal antidiscriminare si cazuri de discriminare de gen, managementul diversitatii. Oferim consultanta in crearea de proceduri pe tema prevenirii si gestionarii discriminarii de gen, ca si a situatiilor de hartuire sexuala si psihologica. Sustinem dezvoltarea de practici de armonizare a vietii personale cu viata profesionala de catre companii. Realizam sesiuni de dezvoltare a competentelor sociale pentru femei fara un loc de munca, pentru a le sprijini si motiva in procesul de angajare.
 • + -

  Cercetare si educatie in domeniile gen, diversitate si drepturile omului

  Dezvoltam activitati si planuri de interventie in gradinite, scoli primare, licee, pentru elevi, profesori si educatori pe tema includerii componentei de gen in procesul educatiei si sprijinirea fetelor si a baietilor in a se dezvolta fara limitari si stereotipuri de gen. Realizam cercetari privind vulnerabilitatile particulare care afecteaza adolescentele. Organizam ateliere de dezvoltare personala pentru adolescente. Sustinem propuneri de politici publice in vederea imbunatatirii situatiei fetelor.
Prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor
Prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane
 • + -

  Prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor

  Ne implicam in crearea de coalitii si retele (www.violentaimpotrivafemeilor.ro) ce militeaza pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor, desfasuraram campanii de advocacy pentru imbunatatirea legislatiei si monitorizarea cadrului legislativ. Realizam cercetari privind fenomenul violentei in Romania. Sustinem activitati si de prevenire a violentei la nivelul scolilor prin lucru direct cu elevi si profesori. Dezvoltam ghiduri pentru jurnalisti despre abordarea cazurilor de violenta asupra femeilor de catre presa.
 • + -

  Prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane

  Realizam cercetari la nivel national si international privind traficul de fete si femei in scopul exploatarii sexuale, cercetari despre gen ca factor determinant al traficului de fiinte umane in vederea exploatarii sexuale, cercetari asupra cazurilor grave de exploatare prin munca in agricultura. Organizam activitati de formare pentru persoane din institutii publice si ONG-uri cu mandat in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane. Contribuim la crearea de retele de organizatii care activeaza in domeniu. Realizam campanii de prevenire a traficului de fiinte umane pentru publicul larg, pentru copii, adolescenti, parinti si autoritati. Cream materiale de prevenire, cum ar fi un film documentar bazat pe marturii ale victimelor traficului (www.sperantelavanzare.ro).
Sanatatea femeilor
Economie sociala
 • + -

  Sanatatea femeilor

  Efectuam cercetari privind sanatatea femeilor, organizam grupuri de sprijin pentru femeile diagnosticate cu cancer la san din Bucuresti, participam la coalitii de organizatii in domeniul promovarii sanatatii sanului (https://infocancerdesan.ro/)
 • + -

  Economie sociala

  Am infiintat Brutaria MamaPan Paine cu maia, in cadrul careia angajatele sunt mame singure si mame cu mai mult de doi copii, aflate in situatii de dificultate (www.mamapan.ro).