';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Adolescentii inteleg si acceseaza institutiile statului

Adolescentii inteleg si acceseaza institutiile statului

DE CE PROIECTUL Adolescentii inteleg si acceseaza institutiile statului?

Proiectul isi propune sa sprijine participarea adolescentilor la viata comunitatii si sa incurajeze interactiunea dintre adolescenti si institutiile statului.

Activitatile propuse in proiect
contribuie la formarea si exersarea unor deprinderi de participare civica pentru adolescenti de 14-18 ani din Bucuresti, prin implicarea acestora in ateliere educative non-formale, privind drepturile lor, atributiile institutiilor, modalitati concrete de implicare comunitara. O parte din adolescentii participanti in proiect vor fi implicati in rezolvarea a doua probleme comunitare.

Un alt obiectiv al proiectului este sa realizeze un instrument online interactiv pentru adolescenti cu informatii despre institutiile statului, drepturi, modalitati concrete de implicare in viata comunitatii, ce poate fi consultat aici.

Proiectul se adreseaza si profesorilor din licee care vor fi implicati in analiza nevoilor de educatie civica pentru adolescenti si vor fi beneficiari ai unor intalniri de diseminare a modalitatilor de sprijinire a implicarii civice a adolescentilor.

BENEFICIARII PROIECTULUI

Adolescenti, fete si baieti de la 4 diferite licee din Bucuresti

Profesori din licee din Bucuresti

CE NEVOI ABORDEAZA proiectul?

  • Nevoia de a identifica nevoile reale ale adolescentilor legate de implicarea lor in viata comunitara
  • Nevoia de constientizare de catre adolescenti a faptului ca pot avea un rol activ in propria comunitate, ca pot contribui la generarea unor schimbari
  • Nevoia de promovare in randul adolescentilor a unor modalitati concrete de implicare a lor in viata comunitara
  • Nevoia e implicare a adolescentilor in initiative civice concrete.

PROIECTUL IN CIFRE

4 licee din Bucuresti

60 de adolescenti din cele 4 licee implicati in analiza nevoilor de educatie civica

12 profesori din cele 4 licee implicati in etapa de analiza a nevoilor de educatie civica

160 de adolescenti din 4 licee vor beneficia de participarea la atelierele interactive

32 de adolescenti din 4 licee se vor implica in 2 grupuri de initiativa si vor participa la rezolvarea unei probleme comunitare

160 de profesori din licee din Bucuresti vor beneficia de intalnirile de diseminare a rezultatelor proiectului si a cursului online.

Proiectul Adolescentii inteleg si acceseaza institutiile statului este implementat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, in perioada august 2017 – iunie 2018.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel Romania si Raiffeisen Bank.

 

 

Comments
Share
Silvia Burcea