Credem în libertatea persoanelor
de a alege pentru sine, dincolo de etichete și de prejudecăți.


Implică-te!

De 19 ani, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate promovează egalitatea de șanse pentru femei și bărbați

Din 2002, promovăm egalitatea de șanse pentru femei și bărbați în România. Credem în libertatea persoanelor de a alege pentru sine, dincolo de etichete și de prejudecăți.

Ne alăturăm fetelor și femeilor în construirea unei societăți care le respectă drepturile, le oferă oportunități de dezvoltare, le recunoaște capacitățile și contribuțiile, le susține în domenii precum munca, educația, cultura, sănătatea.

Echipa

Avem experiență în diferite domenii: educație, piața muncii, prevenirea traficului de persoane și combaterea violenței, sănătate și economie socială.

Irina-Sorescu1

Irina Sorescu

Presedinta executiva

livia-aninosanu

Livia Aninosanu

Directoare de programe

dana-martis

Dana Martis

Experta de gen

georgiana-slobozeanu

Georgiana Slobozeanu

Consiliera juridica

Silvia-Burcea

Silvia Burcea

Experta de gen

Domenii de interventie

Recunoastem inegalitatile care afecteaza in mod diferit si complex viata fiecarei femei.

Prin ceea ce facem contribuim la cresterea nivelului de educatie, la integrarea pe piata muncii si stimularea antreprenoriatului, prevenirea si combaterea traficului de femei si a violentei impotriva femeilor, adoptarea si aplicarea unei legislatii echitabile.

Drepturile femeilor pe piata muncii

Derulam activitati de cercetare calitativa in domeniul discriminarii pe piata muncii. Organizam activitati de formare pentru angajatori, patronate si sindicate, angajati, inspectori de munca, institutii publice cu responsabilitati in domeniul muncii, pe teme precum recrutarea, discriminarea la promovare si salarizare, drepturi corelate pietei muncii, cadrul legal antidiscriminare si cazuri de discriminare de gen, managementul diversitatii.

Oferim consultanta in crearea de proceduri pe tema prevenirii si gestionarii discriminarii de gen, ca si a situatiilor de hartuire sexuala si psihologica. Sustinem dezvoltarea de practici de armonizare a vietii personale cu viata profesionala de catre companii. Realizam sesiuni de dezvoltare a competentelor sociale pentru femei fara un loc de munca, pentru a le sprijini si motiva in procesul de angajare.

Cercetare si educatie in domeniile gen, diversitate si drepturile omului

Dezvoltam activitati si planuri de interventie in gradinite, scoli primare, licee, pentru elevi, profesori si educatori pe tema includerii componentei de gen in procesul educatiei si sprijinirea fetelor si a baietilor in a se dezvolta fara limitari si stereotipuri de gen.
Realizam cercetari privind vulnerabilitatile particulare care afecteaza adolescentele. Organizam ateliere de dezvoltare personala pentru adolescente. Sustinem propuneri de politici publice in vederea imbunatatirii situatiei fetelor.

Prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor​

Ne implicam in crearea de coalitii si retele ce militeaza pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor, desfasuraram campanii de advocacy pentru imbunatatirea legislatiei si monitorizarea cadrului legislativ. Realizam cercetari privind fenomenul violentei in Romania. Sustinem activitati si de prevenire a violentei la nivelul scolilor prin lucru direct cu elevi si profesori. Dezvoltam ghiduri pentru jurnalisti despre abordarea cazurilor de violenta asupra femeilor de catre presa.


violentaimpotrivafemeilor.ro

Prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane​

Realizam cercetari la nivel national si international privind traficul de fete si femei in scopul exploatarii sexuale, cercetari despre gen ca factor determinant al traficului de fiinte umane in vederea exploatarii sexuale, cercetari asupra cazurilor grave de exploatare prin munca in agricultura. Organizam activitati de formare pentru persoane din institutii publice si ONG-uri cu mandat in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane. Contribuim la crearea de retele de organizatii care activeaza in domeniu. Realizam campanii de prevenire a traficului de fiinte umane pentru publicul larg, pentru copii, adolescenti, parinti si autoritati. Cream materiale de prevenire, cum ar fi un film documentar bazat pe marturii ale victimelor traficului.


sperantelavanzare.ro

Sanatatea femeilor

Efectuam cercetari privind sanatatea femeilor, organizam grupuri de sprijin pentru femeile diagnosticate cu cancer la san din Bucuresti, participam la coalitii de organizatii in domeniul promovarii sanatatii sanului.

infocancerdesan.ro

Economie sociala​

Am infiintat Brutaria MamaPan Paine cu maia, in cadrul careia angajatele sunt mame singure si mame cu mai mult de doi copii, aflate in situatii de dificultate.

mamapan.ro

Stiri


Toate stirile

SCOP: Solidaritate in Comunitate = Oameni mai Puternici

Youth for Love – Program educational de prevenire si gestionare a violentei de gen in scoala

Parteneri

romano-butiqamurtelunibucfiliae-romnjafrontanaalegactedogenviolenta-impotriva-femeilorviolenta-de-gencoalitia-anti-discriminarebrc