';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

SCOP: Solidaritate in Comunitate = Oameni mai Puternici

Active-citizens-fund@4x

SCOP: Solidaritate in Comunitate = Oameni mai Puternici
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

SCOP este un program de educatie civica adresat adolescentilor cu varstele cuprinse intre 14 si 16 ani din comunitati urbane mici (sub 30.000 de locuitori) din judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu si Teleorman. Proiectul isi propune ca tinerii sa fie mai implicati in propria comunitate, constienti de rolul lor in schimbarea in bine a comunitatii, de drepturile lor ca cetateni si cu o capacitate sporita de a utiliza critic produsele mass media si de a cunoaste si folosi resursele comunitare locale.

Proiectul “SCOP: Solidaritate in Comunitate = Oameni mai Puternici” este implementat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate in parteneriat cu Asociatia de Ajutor Amurtel, in perioada mai 2021 – mai 2023.

De ce sa te alaturi SCOP?

Construim impreuna clase, scoli si comunitati solidare. In toate mediile in care am lucrat de-a lungul celor aproape 20 de ani de experienta in programe educationale si sociale, am (re)descoperit ca Solidaritatea in Comunitate = Oameni mai Puternici. Clasele unite, scolile in care profesorii functioneaza ca o echipa si in care toti copiii simt ca pot apartine, contribuie la mediul propice pentru invatare si achizitie de abilitati pe termen lung.

Contribuim la clase, scoli si comunitati adaptabile si reziliente. Contexul ultimului an a implicat schimbari de neimaginat anterior pentru scoli, elevi si cadre didactice. Conform Informarii Natiunilor Unite cu privire la Educatie, din august 2020, ”pandemia COVID-19 a creat cea mai mare perturbare a sistemelor educationale din istorie, afectand aproape 1.6 miliarde de elevi, din peste 190 de tari de pe toate continentele. Inchiderea scolilor si a altor spatii de invatare a avut impact la nivelul a 94% din intreaga populatie scolara”.

Oferim adolescentilor oportunitati de a deveni implicati civic si de a exersa drepturi cetatenesti. Multi dintre adolescentii din Romania isi cunosc in foarte mica masura drepturile, fiind astfel mai expusi discriminarii si excluziunii; nu au studiat niciodata sau au studiat insuficient la scoala aspecte legate de drepturi cetatenesti, nici nu s-au implicat direct, activ in initiative comunitare.

Crestem abilitatile profesorilor de a sustine programe complexe de educatie civica. Studiile indica faptul ca educatia civica nu e predata sau e predata necorespunzator la liceu, desi este esentiala pentru responsabilizare, respect, empatie, gandire critica, cunoasterea si monitorizarea respectarii drepturilor, iar abordarea practica in predarea educatiei civice la liceu este absenta.

Ce facem pentru SCOP?

  • Selectam 10 licee partenere, din comunitati urbane mici (sub 30.000 de locuitori), din judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu si Teleorman
  • Intelegem perceptiile, nevoile si dorintele adolescentilor de la comunitatile in care traiesc, implicand 400 de adolescenti din aceste 10 scoli in ateliere de analiza a nevoilor comunitatii
  • Intelegem perceptiile si nevoile profesorilor privind comunitatile in care traiesc si scolile din care fac parte, implicand 60 de profesori in focus-grupuri de analiza a nevoilor comunitatii
  • Oferim, pentru 20 de profesori-diriginti din cele 10 licee partenere, un program complex si aplicat de formare in domeniul educatiei civice si a drepturilor omului, pe baza caruia acestia sa predea ulterior educatie civica la clasa
  • Sustinem cei 20 de profesori-diriginti beneficiari de formare sa organizeze ore de educatie civica pentru 400 de adolescenti din cele 10 scoli partenere
    Gasiti aici fise si materiale suport pentru 15 ateliere de lucru cu elevii, care abordeaza urmatoarele teme: drepturile omului, educatie media, implicare civica.
    Fișe și materiale
  • Implicam minim 200 de adolescenti din cele 10 licee in activitati practice de participare comunitara (actiuni concrete si voluntariat)

Proiectul este derulat de CPE- Centrul Parteneriat pentru Egalitate in parteneriat cu Asociatia de Ajutor Amurtel si beneficiaza de o  finantare in valoare de 99985 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE  2014-2021. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Granturilor SEE si Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe  informatii accesati www.eeagrants.org. Informatii despre Active Citizens Fund Romania sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Logo Amurtel
Comments
Share
Silvia Burcea