';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

AGREE

AGREE

AGREE – AGricultural job Rights to End foreign workers Exploatation
– proiect pentru prevenirea exploatarii lucratorilor migranti in agricultura –

Proiectul AGREE este un demers menit sa conduca la o mai buna intelegere a practicilor de exploatare a lucratoarelor si lucratorilor migranti in agricultura, pentru a dezvolta strategii de interventie eficiente in combaterea fenomenului. Proiectul promoveaza formarea profesionala si dialogul intre experti si alti operatori din sector, prin crearea unor retele de actiune la nivel local care sa implice reprezentanti ai autoritatilor locale, lucratori din domeniu etc. Printre obiectivele sale se afla analiza fenomenului de exploatare severa prin munca in agricultura, in special a migrantilor si imbunatatirea sistemului de prevenire si combatere a acestui tip de exploatare, atat prin analiza calitativa, cat si prin analiza modului in care se realizeaza in statele partenere (Italia, Spania, Romania) implementarea Directivei 2009/52/EC.

In 2014, expertele CPE-Centrului Parteneriat pentru Egalitate au cules date pentru elaborarea cercetarii privind exploatarea prin munca in agricultura in Romania. Obiectivele cercetarii au fost descrierea si definirea fenomenului exploatarii prin munca in agricultura, atat in România, cat si situatiile care afecteaza romanii care lucreaza in afara tarii. Cercetarea poate fi consultata aici: https://www.cpe.ro/resurse/cercetari/

Proiectul AGREE este implementat de organizatii neguvernamentale si confederatii sindicale din trei tari: Italia (Associazione Bruno Trentin ISF-IRES, CITTALIA – Centro Europeo di studi e ricerche per I comuni e le citta), Spania (CONC – Confederacion Sindical de la Comision Obrera Nacional de Catalunya, Fundacion Cipriano Garci CCOO de Catalunya) ?i România (CPE- Centrul Parteneriat pentru Egalitate, C.N.S.L.R.-Fr??ia).

Site-ul proiectului: https://www.agreeproject.eu/
Durata proiectului: ianuarie 2014 – ianuarie 2016
Proiectul este co-finantat prin programul UE de Prevenire si Lupta impotriva Criminalitatii.

Comments
Share
Silvia Burcea