';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Brutaria MamaPan Paine cu maia

Brutaria MamaPan Paine cu maia

Proiectul MamaPan este un proiect de economie sociala al CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Proiectul a luat nastere dupa ce am constatat ca un procent foarte scazut din mamele singure sau cu multi copii in intretinere reusesc sa-si gaseasca si sa pastreze un loc de munca din cauza situatiei lor familiale speciale. Astfel, ne-am indreptat atentia asupra acestui grup vulnerabil economic, cu risc semnificativ de marginalizare si excluziune sociala, oferindu-le locuri de munca platite cu salarii decente si un program de lucru care sa le permita sa dedice timp familiei.

Astfel, vrem sa producem o schimbare in viata comunitatii unde ne desfasuram activitatea, punand interesele acesteia inaintea preocuparii pentru profit sau acumulare de capital. De aceea, folosim tot surplusul financiar obtinut prin vanzarea produselor noastre pentru indeplinirea acestei misiuni sociale pe care ne-am asumat-o: crearea de noi locuri de munca.

In acelasi timp, avem in vedere si caracteristica de afacere sustenabila a proiectului MamaPan prin respectarea standardelor de inalta calitate pentru produsele oferite comunitatii.

MamaPan s-a infiintat ca o afacere de tip social, adica e o afacere – fiind orientata spre vanzare si profit si respectand toate regulile si standardele de functionare si e in acelasi timp sociala, atat prin persoanele angajate, care sunt parte dintr-un grup aflat in dificultate din punct de vedere economic si social si care astfel au gasit un loc de munca, cat si prin reinvestirea profitului tot catre activitati sociale.

Painea facuta la MamaPan e modelata manual si e speciala – cu maia naturala, fara drojdie, fara aditivi, amelioratori, potentiatori de gust si altii asemenea, care nu au ce cauta intr-o paine sanatoasa. Facem paine cu seminte, cu usturoi sau ceapa, cu faina alba, intermediara sau 100% integrala, cu faina de secara sau cu faina fara gluten. Pe alese. Si tot pe alese, se adauga placintele – cu dovleac, cu mere, cu varza murata, fursecurile cu unt si saratelele cu chimen, cozonacul cu fructe confiate si cu nuca, cornuletele si biscuitii cu seminte!

„La MamaPan facem mai mult decat paine, avem o misiune sociala! Am pornit in acest proiect, in primul rand, de la nevoia de a oferi suport pentru mamele singure din comunitate. Apoi, am vrut sa cream un produs natural, viu, ca pe vremuri si sa dezvoltam o afacere sustenabila. Am construit, cu ajutorul femeilor aflate in situatii de dificultate economica si sociala, un produs sanatos, pe care il putem oferi in mod responsabil comunitatii!” – Irina Sorescu, presedinta executiva, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Comments
Share
Silvia Burcea