';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Coalitia pentru egalitate de gen

Coalitia pentru egalitate de gen

Coalitia pentru egalitate de gen – proiect pentru dezvoltarea de retele si coalitii ONG

Coalitia pentru Egalitate de Gen este o uniune de ONG-uri, neinstitutionalizata, deschisa pentru noi membri, creata cu scopul promovarii egalitatii de gen si de sanse, in special prin dezvoltarea capacitatii organizatiilor si prin promovarea parteneriatelor efective ONG – ONG si ONG – institutii publice.

De ce?
Coalitia si-a propus crearea de conditii favorabile pentru dezvoltarea si consolidarea capacitatii organizatiilor neguvernamentale active in domeniul egalitatii de gen de a promova si integra principiul egalitatii de sanse intre femei si barbati in toate domeniile vietii publice si private. Astfel, Coalitia a dezvoltat printr-o serie de activitati un set de capacitati de lucru si de interventie comuna a ONG-urilor din domeniu cu scopul de a produce modificari legislative, modificari ale politicilor publice la nivel national si local si cresterea nivelului constientizarii publicului, astfel incat diverse aspecte ce vizeaza egalitatea de gen sa ajunga o prioritate pe agenda publica.

Rezultate

Evenimentele publice organizate cu ocazia unor zile semnificative in domeniul egalitatii de gen (18 octombrie – Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane, 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeilor, 8 martie – Ziua Internationala a Femeii si 28 septembrie –  Ziua Internationala pentru acces liber si sigur la avort) au contribuit la sensibilizarea autoritatilor publice si a cetatenilor din aproximativ 20 de orase din Romania cu privire la aspecte importante legate de situatia femeilor si riscurile la care sunt supuse.

 

Cele doua editii ale Festivalului Egalitatii de Gen (una organizata la Sibiu si cealalta la Bucuresti) au fost evenimente de succes cu un numar mare de participanti, in special tineri.

Expozitia – Timpul femeilor cu ocazia zilei de 8 martie.

Evenimentul Opreste violenta impotriva femeilor! – cu ocazia celor 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeilor.

Flash-mob- ul itinerant organizat in data de 28 septembrie 2015: Educatie sexuala in scoli acum!, care a vizat sensibilizarea si constientizarea publicului larg cu privire la necesitatea introducerii de cursuri obligatorii de educatie sexuala in invatamantul preuniversitar.

Plangerile adresate CNCD cu privire la campania Mamaia Style promovata de Primaria Constanta in anul 2014 si #seatbeltb00bing promovata de Automobil Clubul Roman in acelasi an cu decizia Consiliului de a le sanctiona.

 

 

Membri – organizatii non-guvernamentale sau grupuri informale afiliate Coalitiei;

    • Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE
    • Asociatia E-Romnja (Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome)
    • Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G.
    • Societatea Cultural Stiintifica de Analize Feministe AnA (AnA)
    • Asociatia Front

 

Proiect derulat in perioada mai 2014 – ianuarie 2016

Proiectul este finantat de Fondul ONG – Granturile SEE 2009-2014

Mai multe detalii pe site-ul Coalitiei: https://ongen.ro/

Comments
Share
Silvia Burcea