';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Eveniment gratuit pentru profesori

Eveniment gratuit pentru profesori

STAR – Adolescenti pregatiti pentru viitor

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate are placerea sa te invite la evenimentul de prezentare a rezultatelor si metodelor utilizate in cadrul proiectului ”STAR – Adolescenti pregatiti pentru viitor”, un proiect dedicat adolescentilor cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, din Bucuresti si Ilfov. Evenimentul va avea loc vineri, pe 25 octombrie, intre orele 11.00 si 14.00, in Bucuresti (locul de desfasurare al evenimentului va fi anuntat ulterior persoanelor inscrise).

Cui se adreseaza evenimentul STAR?

Te invitam sa participi la evenimentul de prezentare a rezultatelor si metodelor utilizate in cadrul proiectului STAR daca faci parte din urmatoarele categorii:

  • Esti profesor/profesoara, lucrezi cu pre-adolescenti si adolescenti
  • Esti diriginta/e sau detii o functie in managementul scolii
  • Esti consilier ?colar, atasat/a CMBRAE sau CJRAE (Ilfov)
  • Reprezinti o organizatie neguvernamentala care realizeaza programe educationale
  • Lucrezi in domeniul educatiei intr-o institutie publica

 

De ce proiectul STAR?

Cum ar fi daca am sti inc? din liceu cine dorim, putem si este cel mai bine pentru noi sa fim in viata noastra profesionala? Si, mai ales, cum ar fi daca aceasta certitudine s-ar baza pe experiente practice de lucru mai degraba decat pe traditii de familie („noi suntem avocati de trei generatii”), pe opinii care au in mica masura legatura cu ceea ce ne dorim sau putem sa facem („meseria de dentist e banoasa”) sau pe stereotipuri si etichete („mai bine ceva umanist, ca esti fata”)? Cat de mult ne-ar creste sansele sa alegem bine pentru noi, sa ajungem in locul potrivit si sa ducem vieti implinite si multumitoare?

Proiectul STAR a dorit sa ofere, pentru 30 de adolescenti si adolescente din Bucuresti si Ilfov, contextul potrivit in care acestia sa caute si sa gaseasca propriile lor raspunsuri la intrebarile de mai sus. Astfel, proiectul STAR si-a propus sa contribuie la cresterea gradului de educare si pregatire pentru cariera si viata profesionala a 30 de adolescenti, fete si baieti, cu varste intre 16 si 18 ani, din Bucuresti si Ilfov, printr-o abordare non-formala, practica si complexa, care sa ii pregateasca pentru viitoarea cariera profesionala, dar sa le si creasca interesul si implicarea in viata comunitatii, intr-un mod adaptat nevoilor proprii si prin modalitati experientiale si autoexploratorii.

Ce ne propunem in cadrul acestui eveniment?

Cel mai aproape de adolescenti sunt profesorii, dirigintii, consilierii scolari care lucreaza cu acestia zi de zi. De aceea, ne propunem sa prezentam metoda STAR astfel incat sa o puteti, la randul dumneavoastra, utiliza in clasele in care lucrati. Prin urmare, in cadrul evenimentului STAR:

  • Vom prezenta modelul de lucru STAR, atat din perspectiva gestionarii procesului, cat si din perspectiva metodelor concrete utilizate
  • Vom prezenta cateva lectii invatate in cadrul proiectului STAR
  • Vom privi proiectul STAR si prin ochii adolescentilor care au participat la acesta
  • Vom organiza o tombola supriza pentru participanti
  • Vom oferi adeverinte de participare la eveniment

 

Daca doresti sa ni te alaturi, te rugam sa te inscrii la evenimentul STAR pana cel mai tarziu marti, pe 22 octombrie. Inscrierea se realizeaza transmitand la adresa cpegalitate@gmail.com un email cu urmatoarele date: nume si prenume, institutia de invatamant/organizatia reprezentata, rolul detinut in cadrul institutiei de invatamant/organizatiei, adresa de email si numarul de telefon.

Locurile sunt limitate; ne rezervam dreptul sa oprim inscrierile in momentul in care locurile sunt ocupate!

Te asteptam cu drag!

 

Comments
Share
Silvia Burcea

Leave a reply