';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

TraseELE

TraseELE

TraseELE Culturale din Bucuresti

De ce?
In contextul socio-economic si cultural din Romania contemporana exista o nevoie acuta de modele feminine reale, precum si de intoarcere catre cultura si valori din patrimoniul cultural, fie el material sau imaterial. In 2016, remarcam inca absenta personalitatilor feminine care au contribuit la zestrea culturala a Romaniei atat din educatia formala, cat si din cea informala.

In acelasi timp, din punct de vedere urbanistic, personalitatile culturale feminine sunt cvasi-absente din cotidianul orasului, existand in capitala tarii un numar extrem de redus de strazi, piete, monumente si statui care sa poarte numele sau sa fie dedicate femeilor care au contribuit la patrimoniul material si imaterial romanesc.

Ce ne propunem sa realizam?
Proiectul isi propune sa creasca gradul de notorietate a personalitatilor feminine care au adus o importanta contributie la patrimoniul cultural material si imaterial din Romania si cresterea gradului de constientizare a adolescentelor si adolescentilor din Bucuresti, prin actiuni menite sa schimbe perceptia acestora asupra rolului profesional si social al femeii in Romania. Totodata, proiectul isi propune si sa promoveze cladirile monument istoric asociate vietii si operei personalitatilor feminine.

Activitatile proiectului vor fi concentrate in doua directii principale, dupa cum urmeaza:

  • Cresterea notorietatii femeilor cu o contributie la patrimoniul cultural material si imaterial din Romania si a operelor acestora, precum si a muzeelor, caselor memoriale, cladirilor monument istoric in care au trait si creat, prin realizarea a 4 trasee culturale pietonale in Bucuresti, dupa un model care sa fie implementat ulterior la nivel national;
  • Facilitarea accesului adolescentelor si adolescentilor, precum si al publicului larg si al reprezentantilor mass media, la resurse relevante privind personalitatile feminine care au contribuit la patrimoniul cultural material si imaterial din Romania si creatiile/cladirile de patrimoniu asociate, printr-un eveniment dedicat in Bucuresti, desfasurat intr-o cladire de patrimoniu.

Beneficiari

  • 1000 de participanti la cele 4 trasee culturale pietonale dezvoltate in proiect pe parcursul a 8 luni de implementare a proiectului;
  • 100 de persoane participante la manifestarea culturala, organizata pe parcursul ultimelor 2 luni de implementare a proiectului.
Comments
Share
Silvia Burcea