';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

EGALIS: EGALITATE DE GEN PRIN SCHIMBARE SOCIALA SI EDUCATIE

EGALIS: EGALITATE DE GEN PRIN SCHIMBARE SOCIALA SI EDUCATIE

Prin educatie putem schimba mentalitati invechite si construi o societate in care fetele si femeile sa aiba sanse egale, respect si drepturi depline. Educatia este cea mai buna cale pentru a preveni manifestarea sexismului, a discriminarii si a violentei de gen.

Ca parte a Coalitiei pentru Egalitate de Gen, coordonam proiectul „EGALIS: egalitate de gen prin schimbare sociala si educatie”, in cadrul programului Active Citizens Fund – Romania, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Suntem constiente ca sistemul educational romanesc are mari lacune in ceea ce priveste integrarea egalitatii de gen, atat la nivelul curriculei si manualelor, cat si la nivelul formarii cadrelor didactice, care raman deseori tributare propriilor stereotipuri si clisee. Aceste lipsuri din educatie se transmit mai departe in societate: Barometrul de Gen din 2018 constata persistenta prejudecatilor cu privire la rolurile femeilor si barbatilor in familie, la locul de munca si in spatiul public.

Prin EGALIS vom actiona in 2 directii principale:

1. Educatia tinerilor si formarea profesorilor sub umbrela campaniei de constientizare „Feminismul pe intelesul tuturor” care isi propune sa deconstruiasca printre tineri si cadre didactice miturile si prejudecatile legate de feminism si sa ofere informatii despre egalitate de gen folosind instrumente diverse, atractive si moderne: videoclipuri, infografice si un joc interactiv propuse ca material educativ, implicarea lor la hackathoane WikiGap. Cadrele didactice si institutiile publice din educatie vor beneficia de un ghid si o metodologie pentru predarea egalitatii de gen in invatamantul preuniversitar.

2. Activitati de advocacy pentru utilizarea la scara larga a instrumentelor educative create, formularea de propuneri pentru revizuirea standardului ocupational pentru profesiile de expert egalitate de sanse si tehnician egalitate de sanse, pentru a duce egalitatea de gen mai aproape de institutii si companii, monitorizarea derapajelor sexiste de la nivelul societatii si reclamarea acestora la CNCD. Proiectul include si o parte de asistenta juridica si reprezentare in instanta in cazuri de discriminare de gen.

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici https://ongen.ro/egalis/

Selectie de oferte pentru atribuirea contractului-cadru avand ca obiect servicii pentru eveniment (cazare, masa si sala) necesare organizarii sesiunii de consultare a profesorilor
Achizitionam servicii pentru evenimente (cazare, masa si sala) necesare organizarii la Cluj, in perioada 13 – 14 mai 2022, a unei sesiuni de consultare a profesorilor, cu valoarea totala minima estimata: 5,315.00 Lei (valoare fara TVA) si valoarea totala maxima estimata: 9,880.00 Lei (valoare fara TVA).

Mai multe informatii gasiti in documentele atasate.

3.1 Cerere de oferte organizare sesiune consultare profesori Cluj

3.2 Centralizator preturi organizare sesiune consultare profesori Cluj

Selectie de oferte pentru atribuirea contractului-cadru avand ca obiect servicii pentru eveniment (cazare, masa si sala) necesare organizarii sesiunii de consultare a profesorilor
Achizitionam servicii pentru evenimente (cazare, masa si sala) necesare organizarii la Bucuresti in perioada 20 – 21 mai 2022, a unei sesiuni de consultare a profesorilor, cu valoarea totala minima estimata: 5,315.00 Lei (valoare fara TVA) si valoarea totala maxima estimata: 9,880.00 Lei (valoare fara TVA).

Mai multe informatii gasiti in documentele atasate.

3.1 Cerere de oferte organizare sesiune consultare profesori Bucuresti

3.2 Centralizator preturi organizare sesiune consultare profesori Bucuresti

Comments
Share
webzero

Leave a reply