';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Inovarea si promovarea femeilor pe piata muncii

Inovarea si promovarea femeilor pe piata muncii

Durata: 18 luni, în perioada mai 2014 – noiembrie 2015;
Loc de desfasurare: in mediul rural si urban, in regiunile:
Sud-Muntenia – judetele: Arges, Calarasi, Dambovita si Prahova;
Sud-Est – judetele: Braila, Buzau, Constanta si Tulcea;
Bucuresti si Ilfov;

Grup tinta: femei intre 16 si 35 de ani cu dificultati de integrare pe piata muncii.

Obiectivul general al proiectului: dezvoltarea si promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen in societatea romaneasca in scopul asigurarii accesului egal la ocupare al femeilor si dezvoltarea profesionala a 460 de femei care au varsta cuprinsa intre 16-35 ani, in special absolvente de liceu, scoala profesionala sau facultate, care au dificultati in a se integra pe piata muncii.

Rezultate

  • Efectuarea unei analize de nevoi cu privire la dezvoltarea carierei in cadrul a 3 focus-grupuri cu fete si femei cu varste intre 16-35 de ani, care au stat la baza formatului cursului de dezvoltare profesionala si personala ,,Competente sociale si civice”;
  • O campanie de constientizare a populatiei cu privire la combaterea discriminarii de gen si promovarea egalitatii de sanse (10 evenimente judetene, cate unul in fiecare judet din proiect, cu 200 de persoane – profesori, studenti)
  • 5 cursuri de Competente sociale si civice, desfasurate pe parcursul a 5 zile fiecare, la care au participat 60 de fete si femei cu varste intre 16-35 ani cu dificultati de integrare pe piata muncii. La sfarsitul cursurilor fiecare cursanta a beneficiat de o diploma eliberata de ANC, precum si de o subventie de 250 RON.
  • 6 seminarii de informare pentru promovarea principiului egalitatii de gen si de sanse ( 3 seminarii de informare cu autoritati publice si ONG-uri si 3 seminarii de informare pentru femeile din grupul tinta).
  • O vizita de studiu la Milano pentru identificarea de bune practici în domeniul egalitatii de sanse, la care au participat 10 persoane din ONG-uri si 10 din autoritati publice centrale si locale.

Parteneri:
Fundatia pentru o Societate Deschisa, Fundatia pentru Incluziune si Coeziune Sociala, Asociatia Centrul Umanitar Tiso, Fondazione Casa della Carita Angelo Abriani.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!

Axa prioritara nr. 6. „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de interventie 6.3. „Promovarea egalitaii de sanse pe piata muncii”
Numar de identificare proiect: POSDRU/144/6.3/S/135544

Comments
Share
Silvia Burcea