';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Integrarea si promovarea femeilor pe piata muncii

Integrarea si promovarea femeilor pe piata muncii

Perioada de desfasurare: mai 2014 – noiembrie 2015.

Loc de desfasurare: judele – Arges, Calarasi, Dambovita, Prahova, Braila, Buzau, Constanta si Tulcea, Bucuresti si Ilfov.

Grup tinta: femei cu varste intre 16 si 35 de ani cu dificultati de integrare pe piata muncii.

Proiectul a vizat dezvoltarea si promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen cu scopul de a asigura accesul egal la ocupare al femeilor aflate in dificultate, cu varste cuprinse intre 16-35 de ani si dezvoltarea profesionala a acestora.

 

Rezultate

  • Desfasurarea a 3 focus-grupuri cu fete si femei cu varste intre 16-35 de ani;
  • Elaborarea unei analize de nevoi care a stat la baza cursului de ,,Competente sociale si civice”;
  • Desfasurarea a 10 campanii de constientizare cu profesori si studenti, in fiecare judet din proiect, cu 200 de participanti.
  • 5 cursuri de Competente sociale si civice, desfasurate pe parcursul a 5 zile fiecare, la care au participat 60 de fete si femei cu varste intre 16-35 ani cu dificultati de integrare pe piata muncii. La sfarsitul cursurilor fiecare cursanta a beneficiat de o diploma eliberata de ANC, precum si de o subventie de 250 RON.
  • 3 seminarii de informare cu autoritati publice si ONG-uri pentru promovarea principiului egalitatii de gen si de sanse;
  • 3 seminarii de informare pentru femeile din grupul tinta pentru promovarea principiului egalitatii de gen si de sanse;
  • O vizita de studiu la Milano pentru identificarea de bune practici în domeniul egalitatii de sanse, la care au participat 10 persoane din ONG-uri si 10 din autoritati publice centrale si locale.

Parteneri:
Fundatia pentru o Societate Deschisa, Fundatia pentru Incluziune si Coeziune Sociala, Asociatia Centrul Umanitar Tiso, Fondazione Casa della Carita Angelo Abriani.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!

Axa prioritara nr. 6. „Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de interventie 6.3. „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”

Numar de identificare proiect: POSDRU/144/6.3/S/135100

Comments
Share
Silvia Burcea