';
Image module
Image module

Adresa: Strada Drumetului, nr. 2A, sector 3, Bucuresti
E-mail: info@cpe.ro
Tel: 0314 273 499 / 0723 221 196
Fax: 0314 273 498

Young Women Leaders

Young Women Leaders

De ce proiectul Young Women Leaders?

• Desi 59.2% dintre absolventii din universitatile din Romania sunt femei, procentele privind pozitiile de conducere si decizie ocupate de acestea scad semnificativ
• 40.4% dintre membrii Parlamentului European sunt femei dar in cazul eurodeputatilor din Romania, doar 21.87% sunt femei
• Doar 17.6% din membrii Parlamentului Romaniei sunt femei
• Doar 23% dintre candidatii la alegerile locale din 2020 au fost femei
• Doar 1 femeie ocupa pozitia de ministru, din cei 21 de membri ai Guvernului
• Doar 14.3% dintre pozitiile de conducere ale companiilor mari din Romania sunt ocupate de femei

Ce isi propune proiectul?
Scopul proiectului Young Women Leaders este sa sustina 15 femei cu varste intre 18 si 30 de ani sa se dezvolte personal si profesional astfel incat sa poata genera schimbare in propriile comunitati. Concret, proiectul ofera participarea la cel putin 50 de ore de formare in domeniul egalitatii de gen, sesiuni de mentorat in leadership politic si nepolitic, coaching pentru dezvoltare personala.

Proiectul are 3 mari arii de actiune:
• Formare si empowerment pentru femei
• Constientizare privind egalitatea de gen si leadership-ul feminin
• Conectare si cooperare la nivel european pentru femeile implicate in proiect

Activitati si rezultate

– Evaluarea nevoilor de dezvoltare personala si profesionala pe care le au tinerele femei, prin interviuri realizate cu femei lider in diverse domenii, focus-grupuri si chestionare on-line. Rezultatele arata ca tinerele fete au nevoie de: educație financiară, abilitați de comunicare, negociere si gestionare a timpului, activitati de crestere a increderii in sine, sa aiba access la modele si mentori pentru a invata din experientele lor, sa construiasca si sa dezvolte o retea in scopuri de afaceri si de cariera.

Rezultatul analizei de nevoi poate fi descarcat de aici. 

– Dezvoltarea si aplicarea unui program non-formal de training, mentorat si coaching pentru 15 femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani pe teme precum egalitate de gen, leadership, dezvoltare antreprenoriala, implicare civica.

Manualul de formare poate fi descarcat de aici.

– Participarea a 6 tinere femei din Romania, alaturi de alte 40 de tinere din intreaga Europa, la Young Women International Academy, organizată în Suedia, la Malmo.
– Sprijinirea participantelor la programul de training si mentorat in a dezvolta si desfasura initiative concrete care sa implice alte femei, pentru a transmite mai departe ceea ce au invatat, initiative de constientizare privind implicarea femeilor in societate.
– Lansarea platformei digitale Young Women Leaders (link la Moodle Description: All courses (smswomen.eu)), resursa pentru furnizori de educatie pentru adulti si ONG-uri la nivel European, in care se regasesc toate instrumentele create in cadrul proiectului.
– Lansarea retelei virtuale Young Women’s Network, cu scopul de a conecta transnational beneficiarele din fiecare tara participanta in proiect.

Proiectul Young Women Leaders se desfasoara in perioada octombrie 2020 – septembrie 2022. Este implementat de Internationella Kvinnoföreningen (Suedia), in parteneriat cu CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate (Romania), Fundacja „Zielony Slon” (Polonia), Project School & Young Women Network (Italia) si este finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Comments
Share
Silvia Burcea

Leave a reply